dinsdag 26 juli 2011

2011 juli Andalusië

We zijn net terug van onze vakantie in Andalusië.
Het was een heerlijke vakantie! We hebben ervan genoten!
Het tijdstip van onze reis was goed gekozen, zo bleek nu achteraf. Terwijl het hier in België wellicht de koudste juli maand was, zaten we in het warme Andalusië. Het was er elke dag tussen de 35° en 40°. We verbleven in een B&B bij belgen: "Hacienda Riogordo". Centraal gelegen tussen verschillende cultuursteden, Malaga, Granada, Cordoba,... We werden daar heel vriendelijk ontvangen door Filip en Valerie en hun zoon Céderic. De Hacienda zag er prachtig uit en we voelden dat het goed was, het klikte, we zouden hier een prachtige vakantie beleven. Ik had weer meer dan voldoende reisboeken over de streek mee en in elk boek zaten er verschillende post-itjes met wat we toch zeker moesten zien! Mijn zonen Pieterjan en Ewoud hadden bij het zien van het zwembad al vlug hun zwembroek aangetrokken en maakten en plons. Ik besefte dat we een evenwicht zouden moeten zoeken tussen bezoeken en ontspannen in de Hacienda! Het werd één dag "thuis", één dag bezoeken! Het perfecte evenwicht tussen ouders en kinderen!
Het werd een prachtige vakantie, ... maar nog niet alle post-itjes zijn bezocht! Dus nog voldoende plekjes over voor....misschien een volgende vakantie!

Groetjes
Mieke

filmpje Hacienda Riogordo
filmpje reis naar Andalusië

dinsdag 12 juli 2011

2011 juli Barcelona! De stad van Gaudi!

In Barcelona valt er zoveel te beleven, dat kan je lezen in elke reisgids, in elk reismagazine en hoor je ook van wie er geweest is!. Ik heb weer een tas vol  reisboeken mee over alles wat er te zien valt en te beleven. Daarbovenop kreeg ik nog veel goede raad mee van vrienden en kennissen.
Hier zijn we dan .... we zijn in Barcelona! Het is zo'n 30°!
Na het inchecken in het hotel (H10 Marina) kunnen we beginnen met onze ontdekkingstocht. Maar er zitten zoveel post-itjes in mijn boekjes dat we eigenlijk niet weten waar we moet beginnen! Ik kies er één gids uit en we beslissen naar de "kust" trekken om even uit te waaien en de zomerse sfeer op te snuiven. Dé hotspot van de stad in de hete zomermaanden. Dé plaats om iets te drinken of te eten, te slenteren langs het water of langs de boulevard. De vakantiesfeer hangt er in de lucht.
Op een zonnig terrasje bladeren we onze gids "100% Barcelona" nog eens door en we bekijken welke "wijk"wandelingen we zouden maken in de komende dagen om zoveel mogelijk te zien van de stad.
We beseffen dat we niet alles kunnen zien in enkele dagen, dus we zullen keuzes moeten maken. Het is mooi weer, dus zoveel mogelijk buiten en zeker enkele hoogtepunten van Gaudi. Sagrada Familia, Parc Güell,...  en op aanraden van vrienden: De Ramblas en de Boqueria markt. En voor 's avonds zeker de magische fonteinen. Maar we kunnen alvast beginnen met de Barceloneta en de vila Olympica waar we nu middenin zitten. Het zal een druk programma worden de volgende dagen! ....Druk maar o zo mooi!
En daar 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden heb ik onze reis in een filmpje gegoten. Geniet je mee van onze reis?

groetjes

Mieke

filmpje Barcelona juli 2011