donderdag 27 januari 2011

2011- 27 jan: Guido Tanghe 70 jaar!

10 jaar is het reeds geleden dat mijn vader overleed aan kanker. Botkanker! Een ziekte die sluimerend zijn lichaam binnen kwam en hem vernietigd heeft vanbinnen uit. Eerst zie je er niets van en wordt je bijna niets gewaar, er is ongeloof, er is ontkenning, ... is dat een vergissing? Maar naarmate de tijd voorbij gaat zie je de eerste tekenen van de oorlog in  zijn lichaam, de eerste tekenen van verzwakking. Het doet pijn en je kan er niets aan doen, je bent machteloos. Je begint te beseffen dat de tijd die nu nog rest kostbaar is, maar waar moet je beginnen,... er zijn nog zoveel zaken die je wil bespreken, die je wil vragen,... en er is nog steeds het sprankeltje hoop, stel dat het toch nog beter word! stel dat het stabiliseert! Stel....
Maar naarmate de tijd verloopt zie je dat het einde in zicht is, dat er geen weg terug is, je beseft dat het plots stopt! Een overgang.... Je zit met duizenden vragen, je zit met je gevoelens in de knoop.
We konden goed praten over vanalles en nog wat .... maar waar we het meest mee zeiden was de stilte die plots tussen ons hing. We wisten waarover het ging ... we wisten wat er zou komen... maar hoe sprak je over een afscheid? en wanneer wist je dat het het goede moment was om afscheid te nemen? Was het niet te vroeg? of zou het morgen telaat zijn?
Op het juiste moment hebben we afscheid genomen.... en we wisten beiden, dit is niet het einde maar een overgang ..... onze band blijft bestaan ... ook over de dood heen!
Va, het gaat je goed daar aan de overkant!
Gelukkige 70ste verjaardag!

Groetjes,

Mieke

filmpje Guido Tanghe 70 jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten